Dordrecht: Jongepier en palingstraatje

Artikelnummer: CO 012.195

Ook het Palingstraatje – naast de Grote en Nieuwe Kerk –  geniet al sinds jaar en dag de belangstelling van de moderne schilder Herman van der Avoort. Hier het Palingstraatje vanaf de Kuipershaven gezien met op de achtergrond de persoonlijke Avoortse variant van de Groothoofdspoort. Deze kleurrijke compositie onderstreept andermaal het eeuwige zoeken naar kleurcombinaties door de kunstenaar.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dordrecht: Jongepier en palingstraatje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.