Dordrecht toren Bibelot tussen de daken

Artikelnummer: k7 231.065

In deze eenvoudige kleurenschets van Cor Noltee in de zo kenmerkende tekenstijl van hem weet hij treffend de oude Dordtse binnenstad vast te leggen. Het moet één van zijn latere producten zijn geweest (uit zijn veeljarige immense productie als kunstenaar) want hij vergeet zelfs niet de contouren van een voor de 60-er jaren zo kenmerkende TV-antenne op één van de historische daken te tekenen. Links boven valt de houten ‘toren’ op van het in 2013 gesloten poppodium Bibelot (de voormalige hallenkerk Sint-Bonifatius van de Dordtse stadsarchitect P. Plukhooy).

Afmetingen 23 × 10.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dordrecht toren Bibelot tussen de daken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.