Kunstenaar:Heck, Thomas van

Dordtse boogjes ’s winters

Artikelnummer: CO 118.001

Meerdere keren legde Thomas van Heck zijn meest geliefde plekjes uit de Dordtse binnenstad op doek of plaat vast. Hier de beroemde ‘Boogjes’ in hartje winter. Helaas hebben de opeenvolgende Dordtse gemeentebesturen dit zeer oude deel van de Dordtse binnenstad inclusief de aangrenzende Vesthaven meerdere keren grondig aangepakt en ernstig verknoeid. Gelukkig dat Van Heck deze plekken ‘voor de eeuwigheid’ zeer stemmig (waar geen enkele foto – hoe fraai ook –  tegenop kan) heeft vastgelegd.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Heck, Thomas van

Thomas van Heck werd geboren in Dordrecht op 10 juni 1910 en overleed in dezelfde stad op 14 februari 2006. Hij begon al op jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. We kunnen hem betitelen als de laatste Dordtse impressionist en Meester van vooral De Biesbosch. In zijn beginperiode heeft hij vooral in de binnenstad van Dordrecht geschilderd. Vooral 's winters. Je zou kunnen zeggen dat hij oud-Dordrecht in een soort van beeldatlas heeft vastgelegd. Zijn tweede schildersdoel was de Bie...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heck, Thomas van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dordtse boogjes 's winters'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.