Kunstenaar:Fles, Etha

Dordtse Grote Kerk

Artikelnummer: CO 740.001
Onderwerpen: ,

Een bijna vergeten etster Etha Fles die zich destijds actief bewoog in de kringen van de Tachtigers, Ze rekende kunstenaars als Jan Toorop, Wally Moes, Jan Veth, Anton Mauve en Anton Derkinderen tot haar vriendenkring. Zij spande zich in om het impressionisme populair te maken en richtte daarvoor de vereniging Voor de Kunst op in Utrecht. Deze op zich sombere ets van de Dordtse Grote Kerk toont de superieure zeggingskracht van haar werk aan. Want het is juist deze somberheid die virtuoos het Hollandse klimaat weergeeft?

Afmetingen 13.5 × 19.6 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Fles, Etha

Etha Fles (naamvariant: Margaretha Tekla Johanna Fles) werd op 1 mei 1857 geboren in Utrecht en overleed op 31 januari 1948 in Bergen Nh. Zij was de dochter van T.J.A. Kranenborg-Fles. Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was onder andere leerling bij August Allebé, Adrianus van Everdingen en Anton Mauve. Etha reisde veel en vaak [in Nederland (naar Amsterdam, Utrecht, Laren Nh., Bergen Nh., Maasdriel en Herten), naar Engeland ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Fles, Etha.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dordtse Grote Kerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.