Dorp aan de rivier

Artikelnummer: CO 1307.001

Alle aandachtsgebieden van Destree (dorpsgezichten, rivierlandschappen, topografische voorstellingen) vinden we in deze kleine maar zeer fraaie aquarel terug. Helaas is de tand des tijds (na meer dan 100 jaar) niet ongemerkt aan deze aquarel voorbij gegaan gezien de verkleuringssporen aan de randen. Het is dan ook zaak om de aquarel in de toekomst zo weinig mogelijk aan uv-licht bloot te stellen.

Afmetingen 26 × 16 cm
Afwerking

passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Destree, Johannes Josephus

Johannes Josephus Destree (naamvarianten: Johannes Jozef Destrée; signeerde met J.J. Destree, J.J. Destrée) werd op 27 maart 1827 in Laken (bij Brussel) geboren en overleed op 18 maart 1888 in Den Haag. Destree volgde lessen bij Bartolomeus Johannes van Hove en Andreas Schelfhout. Van de hand van de schilder, schilder, tekenaar en aquarellist Destree zijn vooral de (rivier- en bos)landschappen, marines, strand- en stadsgezichten en topografische voorstellingen bekend geworden. Hij wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Destree, Johannes Josephus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorp aan de rivier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.