Kunstenaar:Colnot, Karel

Dorp aan meer

Artikelnummer: p43 749.005

Nu is Carel Colnot niet de meest bekende kunstenaar uit de Colnotfamilie. Maar desondanks zeker meer dan de moeite waard om aandacht aan te besteden. Actief binnen de Bergense kunstnaargroep blies hij als scheppend en zoekend kunstenaar meer dan bescheiden zijn  partijtje mee. Zijn manier van werken lijkt ietwat op die van Leo Gestel en anderen maar toch met een geheel eigen accent / uitwerking. Hij werkt de contouren en schaduwpartijen veel minder uit zodat zijn werken een wat dromerig en zoeter karakter krijgen.

Passe-partout en lijst vertonen tanden des tijds.

Afmetingen 58 × 42 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Colnot, Karel

Karel Colnot (naamvariant: Karel Marinus Hendrikus Colnot; signeerde als Karel Colnot) werd op 2 september 1921 in Bergen Nh. geboren en overleed door ook op 30 of 31 maart 1996. Karel was een zoon van Arnout Colnot en dus een broer van Clara Colnot. Karel was 100% autodidact behoudens dan de enkele lessen die hij kreeg van zijn vader Arnout Colnot in '39 - '40. Koos Beemsterboer volgde later lessen bij hem. Als kunstenaar werkte Karel op vele plaatsen in Nederland (Bergen Nh., Amsterda...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Colnot, Karel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorp aan meer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.