Dorpsstraat Rijswijk met kerk op achtergrond

Artikelnummer: CO 231.060

Zwervend door Nederland was Cor Noltee zo ongeveer doende om half ons land topografisch vast te leggen als kunstenaar. Zijn vakmanschap en technische vaardigheden stonden garant dat zelf zijn meest eenvoudige potloodschets een meesterwerkje opleverde. Dit is andermaal zo’n pareltje. Door slechts enkele kleuren bruin te gebruiken (één van zijn lievelingskleuren) weet Cor Noltee als geen ander een dorpse sfeer te creëren.We kijken hier naar de dorpskerk van Rijswijk.

Afmetingen 35 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsstraat Rijswijk met kerk op achtergrond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.