Kunstenaar:Harting, Dirk

Dorpsstraat

Artikelnummer: CO 254.002
Onderwerpen: , ,

Van Dirk Harting zijn legio etsen bekend. Geschiedkundig bezien hebben kunstenaars – waaronder Harting maar zeker ook collegae als Roodenburg en Witsen – vaak ‘meer’ gedaan aan het veiligstellen van monumenten en de topografische geschiedenis van ons land dan de vele zogenaamde historici, archeologen en archivarissen. Hier weer zo’n treffend voorbeeld van een ‘oud’ binnensteeds straatje. Maar diezelfde kunstenaars waren vaak administratief weinig ordelijk zodat het in veel gevallen toch raden blijft om welk stads-, land-  of dorpsgezicht het gaat.

Afmetingen 20 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsstraat'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.