Dotterbloemen

Artikelnummer: CO 381.001

Van ’t Hoff blijkt – ondanks dat hij een onbekende schilder en over zijn privé hoegenaamd niets bekend is – een meer dan verdienstelijk kunstschilder. Zeker dit stilleven – uiterst levensecht geschilderde dotterbloemen – getuigt van zijn vakmanschap. Geen bravoure geschilderde bloemen maar gewoon ‘naar het leven’ gepenseeld, bloemen in een vaas die als het ware vragen om ‘geef me a.u.b. regelmatig water’.

Afmetingen 40.5 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Hoff, Adriaan van 't

Adriaan van 't Hoff (naamvarianten: Adrianus Johannes van 't Hoff; Adriaan Joh. van 't Hoff; Anthonius van 't Hoff; signeerde wel met A.J. van 't Hoff) werd op 7 december 1893 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1933?/39? in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van David Bautz, Willem Adrianus Grondhout en Frits Jansen. Als kunstenaar was hij jarenlang zowel werkzaam in De Haag als in Duitslan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Adriaan van 't.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dotterbloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.