Kunstenaar:Andréa, Cees

Drie jongens en een hond

Artikelnummer: CO 370.010

Onze onderstaande omschrijving van het brede kunstgebied en onderwerpen waarop Cees Andréa zich bewoog als ‘duizendpoot’ wordt andermaal door hem met deze zeer fraaie kleurenlitho aangetoond. De boodschap van een onbekommerde jeugd wordt meer dan sprekend vastgelegd met deze voorstelling. Naast onbekommerdheid wordt en passant ook de vriendschap tussen kinderen en hun trouw jegens elkaar door de bijgevoegde hond extra onderstreept.

Afmetingen 25 × 31.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Andréa, Cees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andréa, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drie jongens en een hond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.