Drijvende stoomheimachine ‘De Huberth’

Artikelnummer: CO 160.005

Reinier Kennedy liet zich vooral inspireren door alles wat hij opmerkte rond en op het eiland van Dordrecht. Van Oude Maas tot Krommedijk maar ook van de (industriële) bedrijvigheid op en langs de rivier tot pompoenen in stadse moestuintjes. Zijn uitmuntende vakmanschap (waarvoor niet in de laatste plaats zijn grote leermeester Roland Larij tekende) straalt van elk van zijn werkstukken af. Helaas werd zijn kunstenaarscarrière al in 1928 abrupt onderbroken door opname in een psychiatrische instelling waar hij uiteindelijk ook zijn (definitieve) rust vond waar hij als kunstenaar bij leven al zo lang naar zocht.
N.b. In de collectie van Caput Ovis bevindt zich ook een ets van ‘De Huberth’ (zie CO 160.001).

Afmetingen 26 × 35.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Kennedy, Reinier Willem.

Reinier Willem Kennedy werd in Dordrecht op 16 augustus 1881 geboren en overleed op 23 maart 1960 in Bergen op Zoom. Reinier volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Académie des beaux Arts in Brussel. Ook was hij leerling van Jean Delville, kreeg veel goede raadgevingen van Roland Larij, Alexander Henri Robert van Maasdijk en leerde decoratieschilderen van Arij Spoon. Kennedy werkte vooral in Nederland (Rotterdam, Dordrecht, Bergen op Zoom) en Be...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kennedy, Reinier Willem..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drijvende stoomheimachine 'De Huberth''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.