Duinen, strandweg

Artikelnummer: CO 744.006

Het bijzondere aan Piet Wiegman is dat hij ondanks zijn marginale kunstscholing het experiment bepaald niet uit de weg ging. Het lastige linoleummateriaal hanteerde hij hier wederom meer dan succesvol gezien het resultaat. Zijn abstraherend denken niet verlogenend, liet hij overbodige stukjes informatie bewust weg tijdens het snijden. Desondanks wist hij tegelijkertijd een ongekend rijk en weids beeld neer te zetten van een strand- / duinlandschap.

Afmetingen 48 × 24.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Grafiek

(hout-, linoleum)snede

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Wiegman (1930), Piet

Piet Wiegman (naamvariant: Petrus Jacobus Maria Wiegman) werd op 25 juni 1930 in Heemstede geboren en overleed daar ook in 2008. Hij was een zoon van Jan Wiegman. Ofschoon officieel autodidact volgde hij wel enkele jaren olieverfschilderen bij Piet Kloes en volgde hij ook lessen van H.F. Boot. Piet Wiegman schilderde, tekende en etste zowel landschappen, figuurvoorstellingen, mensen, portretten als straatscènes maar waagde zich ook veelvuldig aan moderne - meer abstracte - vormen. Pi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman (1930), Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinen, strandweg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.