Kunstenaar:Helder, Wim

Heuvellandschap

Artikelnummer: CO 523.003
Onderwerpen: ,

Dat Pictura eeuwenlang een zeer vruchtbare bodem was voor kunsttalent bewijst deze olieverf van Wim Helder andermaal. Het vormt een permanente prikkel voor Caput Ovis om werk van (oud) Picturianen te verzamelen. Helaas denkt het nog steeds bestaande Teekengenootschap Pictura hier heel anders over. Er werd tot op heden geen actie ondernomen om de (culturele) geschiedenis van het Genootschap systematisch vast te leggen en voor het publiek te ontsluiten. Gelukkig heeft Dordrecht nog een gemeentearchief waarin in ieder geval de nodige geschiedkundige ‘nieuwtjes’ worden bewaard.

Afmetingen 49 × 64 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

Helder, Wim

Wim Helder (Naamvariant: Johan Wilhelm Helder) werd op 7 augustus 1892 in Den Haag geboren en overleed op 6 augustus 1966 in Hattem. Wim volgde een valktechnische opleiding aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht. Later werd hij zelf leraar van Hendrik Bunt, Dick Hageman, Huguette ter Mors en Baukje Zijlstra. Helder werkt zowel in Amsterdam,  Den Haag,  Parijs, Utrecht, Geleen, Middelburg (Zeeland), Apeldoorn en Dordrecht. Wim Helder schilderde en tekende voornamelijk figuurvoorstellingen, l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Helder, Wim.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heuvellandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.