Dynamische havengeschiedenis

Artikelnummer: p5 038.002
Onderwerpen: ,

Wellicht het meest verassende werk van Johan Hendrik van Mastenbroek. Voor zijn doen ongekend kleurig en bijna frivool geschilderd. Een werk waar de ogen bijna niet van af te houden zijn door de diversiteit aan beelden. Van getuigde viermasters tot platbodems en van Libertyschepen tot roeiboten. Feitelijk een havenspektakel – of is het eerder een ode aan Rotterdam als havenstad? – zich uitstrekkende over drie eeuwen havendynamiek.

Afmetingen 51 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Mastenbroek, Johan Hendrik van

Johan Hendrik van Mastenbroek (signeerde als J.H. van Mastenbroek) werd op 4 december 1875 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 16 november 1945. Hij was de zoon van Jan van Mastenbroek. Aanvankelijk autodidact volgde hij later toch nog een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Hij was er onder andere leerling bij Alexander Henri Robert van Maasdijk. Zelf werd hij later de leraar van Joop Molenaar en Hendrik van Randw...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mastenbroek, Johan Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dynamische havengeschiedenis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.