Kunstenaar:Damave, Poppe

Echtpaar die hun maaltijd voorbereiden

Artikelnummer: CO 567.002
Onderwerpen: ,

Een overweldigende tekening van een echtpaar die hun burgermansmaaltijd voorbereiden. De dienstbare blik in de ogen van de vrouw en de meer serieuze van de man geven twee gescheiden werelden aan: die van de verzorging en van de zorg. Of het hier een oefening, een voorstudie voor een later werk of een als houtskooltekening bedoeld eindproduct betreft is niet duidelijk.

Afmetingen 42.5 × 31.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

houtskool

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Echtpaar die hun maaltijd voorbereiden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.