Kunstenaar:Visser, Tjipke

Edam, bij den slooper

Artikelnummer: k6 1258.001

De veelzijdig kunstenaar Tjipke Visser – inmiddels amper in vergetelheid geraakt – is voornamelijk nog in beeld als eertijdse beeldhouwer en nauwelijks meer als één van de motoren door wie de Bergense School begin 20ste eeuw als stroming ontstond. Het zijn de her-en-der in de openbare ruimte geplaatste beelden die ons nog aan hem doen herinneren. De meeste van zijn sculpturen worden echter teruggevonden als decoratie bij verzamelaars thuis.
Hier één van zijn bekendste andere kunstwerken. Een houtgravure met als onderwerp ‘de botensloperij’. Hij maakte deze houtsnede toen hij nog in Edam woonde en geobsedeerd werd door een botensloperij in Monnickendam.

Afmetingen 22.4 × 18.6 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Visser, Tjipke

Tjipke Visser (naamvariant: Tjipke Tebbes Visser) werd op 12 december 1876 in Workum geboren en overleed op 22 januari 1955 in Bergen Nh. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Industrieschool van de Maatschappij voor den Werkenden Stand, de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Rijksschool voor Kunstnijverheid en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, alle in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij August Allebé, Jan Derk Huberts, Ludwig Jünger, Joseph Mendes da Costa e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Visser, Tjipke.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Edam, bij den slooper'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.