Kunstenaar:Dom, Pol

Een Kafferse heldin

Artikelnummer: CO 557.022
Onderwerpen: ,

Het eerste deel van deze serie (Oehoehoe, zie CO 577.023) luidt de uitgever als volgt in: ‘Dit boek dunkt mij geschikt voor de leeftijd van 11 jaar en nog vele jaren daarboven’, en vervolgt aldus: eenvoudig, naïef, kinderlijk zonder kinderachtigheid. En zo dienen ook de illustraties van Pol Dom te worden bekeken: kinderlijk maar niet kinderachtig. Deze bondige samenvatting geldt zeker ook voor deze uitgave.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Een Kafferse heldin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.