Eenzame Kempische boerennering

Artikelnummer: p41 1621.004

Herman van der Avoort Sr. was een meer dan getalenteerd amateur kunstschilder. Het bekende museum Van Bommel Van Dam in Venlo organiseerde daarom terecht in 1973 een solotentoonstelling van zijn werk. Ofschoon traditioneel schilderend, springen zijn werken er tussen vergelijkbare kunstenaars in positieve zin bovenuit. Van stilleven tot boerenneringen en -interieurs en van landschappen tot stadsgezichten waren in hun compositie om de één of andere reden toch uniek. Of het nu zijn kleurkeuzes waren of zijn manier van schilderen doet er minder toe. Zelfs tot op de dag van vandaag is er nog belangstelling voor zijn schilderijen.

Afmetingen 64.5 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Sr., Herman van der

Herman van der Avoort Sr. (naamvariant: Herman Hubertus van der Avoort) werd op 23 juni 1894 in Reuver (Beesel) geboren en overleed op 23 maart 1976 in Kerkrade. Herman volgde een kunstzinnige opleiding aan de Gemeentelijke tekenschool te Roermond. Hij was naast (glas)schilder ook actief als tekenaar, pastellist en aquarellist. Als kunstenaar was Herman actief in Reuver, Nijmegen, Westerlo (België), Blanklaer-Schaffen (Diest), Hückerwagen, Belcastel-et-Buc, Tegelen en Steyl (Venlo). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Sr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eenzame Kempische boerennering'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.