Eenzame Kinderdijkse molen

Artikelnummer: CO 012.056

Dit werk van Herman van der Avoort wordt ook tot zijn sleutelwerken gerekend. Alle door hem in zijn reeds lange kunstenaarsleven (het is inmiddels 2014) beproefde en doordachte vormen, kleuren(combinaties) en taferelen vinden in dit werk hun synthese. De vaststelling dat dit werk boeit van links boven tot rechts onder is zeker niet overdreven. Zo nu en dan stijgt een kunstenaar – in dit geval Herman van der Avoort – boven zijn eigen kunnen uit en hier is er weer sprake van. Laten we hopen dat deze begenadigde en vooral onconventionele kunstenaar met zijn geheel eigen stijl ook in de toekomst zichzelf nog weet te bewegen om dergelijk verrassend werk te blijven maken.

Afmetingen 58 × 78 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eenzame Kinderdijkse molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.