Kunstenaar:Mees, Fokko

Erediploma Ned Indonesisch Verbond Jongeren Organisaties

Artikelnummer: CO 047.002
Onderwerp:

Steeds duidelijker wordt het voor Caput Ovis dat succesvolle kunstenaars de neus zelden ophaalden om hun vaardigheden ook commercieel ‘te verkopen’. De zeer getalenteerde Fokko Mees was een van hen en nooit te beroerd om alles commercieel uit de kast te halen om voor zichzelf een materieel onafhankelijk èn comfortabel bestaan te creëren. Noch voor het illustreren van boeken of het ontwerpen van reclame- en ander materiaal haalde hij zijn neus op. En eigenlijk is het logisch dat een talent als Fokko Mees ook hiermee succesvol was als kunstenaar.
Onduidelijk overigens is het of Fokko Mees het hier gebruikte lettertype zelf heeft ontworpen of heeft ‘geleend’. In ieder geval past dit ontwerp in de traditie van begin 20ste eeuw.

Afmetingen 21 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(hout-, linoleum)snede

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Mees, Fokko

Fokko Mees (naamvariant Fokko Alting Mees; monogrammeert als FM of fm) werd op 27 juli 1887 in Batavia geboren en overleed op 27 december 1968 in Aix-les-Bains. Fokko volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie Julian in Parijs. Tevens was hij leerling van Ferdinand Hart Nibbrig en Toon de Jong. Fokke Mees was als kunstenaar zowel actief in Indië (Batavia) / hist. Indonesië, Frankrijk (Parijs, Nice, Aix-les-Bains), Nederland (Den Haag) en Hong...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mees, Fokko.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Erediploma Ned Indonesisch Verbond Jongeren Organisaties'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.