Eva, Adam

Artikelnummer: p15 382.002
Onderwerpen: ,

Andermaal het dagelijkse ‘gespiegelde’ leven. O, zo gewoon en toch zo expliciet vastgelegd. Arja schroomde niet zich hiermee bezig te houden. Want wat is meer spannend om zich met de meest intieme zaken bezig te houden? Maar niets is feitelijk natuurlijker dan naakte lichamen. Om de grootsheid van naakt zo klein en direct in een ets vast te leggen is een kunst op zich. Niet alleen de groten der kunstaarde beheersten dit, ook Arja van den Berg.

Afmetingen 14.5 × 15.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Grafiek

ets (droge naald)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Berg, Arja van den

Arja van den Berg (naamvarianten: Arja Janssen, Arja Janssen-van den Berg) werd op 7 november 1947 in Oosterbeek geboren. Van den Berg volgde een opleidingen aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Kunstnijverheid in Arnhem en was leerling bij Jurjen de Haan en Harrie Verburg (vooral aanwijzingen). Arja was als kunstenares vooral actief in Den Haag. Ze was naast graficus ook actief als schilder, beeldhouwer en monumentaal kunstenaar en werkt bij voorkeur met aquarel- en olieverf en o...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Arja van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eva, Adam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.