Kunstenaar:Israels, Isaac

Ezels op het strand

Artikelnummer: COL 655.004
Onderwerpen: ,

Van meerdere kunstenaars zoals van Isaac Israëls worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door het Stedelijk Museum, Amsterdam (zie de tweede foto, Nr.: B525). Een terecht initiatief, want het werk van Isaac Israëls boeide en boeit nog steeds velen. Het origineel bevindt zich ook in het Stedelijk Museum, Amsterdam.

Afmetingen 9.1 × 14 cm
Overig
Ansichtkaartcode

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Israels, Isaac

Isaac Israels (naamvarianten: Ietje Israels, Isaac Lazarus Israels, Isaac Lazerus Israels maar altijd zonder trema op de 'e' geschreven; signeerde dus als Isaac Israels) werd op 3 februari 1865 in Amsterdam geboren en overleed in Den Haag op 7 oktober 1934 na een aanrijding. Hij was de zoon van Jozef Israëls. Isaac volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was onder andere leerling van August Allebé,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Israels, Isaac.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ezels op het strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.