Kunstenaar:Hardenbol, Piet

Ezeltjes

Artikelnummer: CO 427.005
Onderwerpen: ,

Pieter Haan – zijn lievelingsnaam – schildert al zijn hele leven. Van hem zijn zowel traditionele olieverven bekend als gedurfde acryls. Dit is een voorbeeld van één van zijn zeer vroege werken. Onbevangen legt hij twee zogenaamde strandezels vast zoals hij die als nog jeugdige kunstenaar ziet. Verveeld kijkend naar de strandgangers alsof ze willen zeggen: nog een paar uur werken en we mogen weer op stal. Hoe langer we naar dit kunstwerk kijken des te meer dierenleed lijkt het uit te stralen.

Afmetingen 102 × 80 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Hardenbol, Piet

Pieter Hardenbol (naamvariant: Pieter Haan; zie ook bij 'Pieter Haan') - werd op 21 juni 1926 in Dordrecht geboren. Pieter Haan volgde zijn opleiding aan de Tekenschool in Dordrecht. Daarnaast kreeg hij les van Cor Noltee en Gideon Brugman. Pieter is zowel beeldhouwer als schilder, tekenaar, pastellist, collagist en vervaardiger van monotypen. Pieter Haan heeft voornamelijk in Dordrecht in gebouw Pictura (waar hij een eigen atelier heeft) gewerkt maar ook veel in het buitenland (Frankri...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hardenbol, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ezeltjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.