Kunstenaar:Dicke, Otto

(fantasie?)Villa

Artikelnummer: p3 060.019
Onderwerp:

Met verbazing namen we kennis van deze tekening / aquarel van Otto Dicke. Verbazing omdat deze is ‘gedateerd’ nov 1910, een datum waarop Dicke nog geboren moest worden!. Vermoedelijk heeft hij op jonge leeftijd deze tekening / aquarel gemaakt naar aanleiding van een oud voorbeeld (of dit slechts een ontwerp was voor of een werktekening van een bestaand gebouw is ons niet bekend) als tekenoefening. In ieder geval een meer dan fraai technisch staaltje van het inkleuren / aquarelleren.

Afmetingen 24.5 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Stijl

Vindplaats origineel

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over '(fantasie?)Villa'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.