Fantasiewereld in houtskool

Artikelnummer: CO 087.002

Heerlijk om te kijken naar dit werk van Lotti van der Gaag. Zo speels, zo waardevrij, zo onconventioneel! Alsof ze met dit werk naar iedereen die het maar wil horen, roept: kijk eens naar mij hoe ik de kunstjes van de Picasso’s, de Appels en de Corneilles samenvat in dit werk! Kortom een meesterlijke compositie waarmee de beeldhoudster Lotte van der Gaag zichzelf neerzet als een ook op papier begenadigde kunstenares. Naar verwachting zal Lotti van der Gaag ooit toetreden tot de elitaire groep van kunstenaars die nooit vergeten zullen worden.

Meer informatie:
Afmetingen 28 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Tekening

houtskool

Stijl

Vindplaats origineel

Gaag, Lotti van der

Charlotte (Lotti) van der Gaag werd op 18 december 1923 in Den Haag geboren en overleed op 19 februari 1999 in Nieuwegein. Lotti volgde een opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag en kreeg daarnaast les van Ossip Zadkine. Zij wordt tot de CoBrA-stroming gerekend. Van der Gaag kreeg terecht voor haar werk in 1958  de Jacob Marisprijs. Lotti werkte afwisselend in Den Haag en in Parijs (met een door de Franse regering aan haar verleende studiebeurs). Van der Gaag was onmiskenbaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gaag, Lotti van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fantasiewereld in houtskool'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.