Fazanten in de winter

Artikelnummer: p24 618.002
Onderwerpen: ,

Deze ongekend fraaie aquarel van Rädecker onderstreept andermaal dat hij wereldbekendheid verwierf door zijn diervoorstellingen. Maar ook de stoute gedachte – de vele mannetjes die om de gunst van een eenzaam vrouwtje bedelen – die hij bijna als een soort van zinnebeeld in dit werk verwerkte geeft een extra dimensie aan dit werk. Zonder meer een topper van Rädecker om het zo maar eens samen te vatten.

Afmetingen 36 × 54 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Rädecker, Johannes Anton

John Rädecker (naamvarianten: Johannes Anton Rädecker, John Raedecker; monogrammen: JR, J.R., AJR ineengevlochten) werd op 5 september 1885 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 12 januari 1956. Hij was de vader van Han Rädecker (1921) en Jan Willem Rädecker (1924), de broer van A. (Anton) Rädecker en W.A. Willem Rädecker en was gehuwd met Annie de Roos. John Rädecker volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam, aan ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rädecker, Johannes Anton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fazanten in de winter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.