Kunstenaar:Hordijk, Gerard

Fête foraine

Artikelnummer: CO 134.004
Onderwerpen: , ,

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Gerard Hordyk bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel II) van Gerard Hordyk: Fête foraine.

Diversen

kopie

Genootschap

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Hordijk, Gerard

Gerard Hordijk (naamvarianten: Gerardus Hordijk, Gerard Hordyk) werd op 12 september in Den Haag geboren en overleed op 15 oktober 1958 in Amsterdam. Hij begon - toen hij in Parijs woonde - te signeren met Hordyk. Daarnaast monogrammeerde hij op diverse manieren: GH, H en G.H. (in een kader). Hordijk studeerde aanvankelijk aan de Technische Hogeschool Delft bouwkunde en daarna nog aan de Tekenacademie in Den Haag en aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten ook in Den Haag. Ook was h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hordijk, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fête foraine'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.