Fiscaal gewichtheffen

Artikelnummer: CO 125.027

Van der Hem was als illustrator van alle markten thuis. Zeker ook waar het de combinatie spotprenten en maatschappelijke vraagstukken betrof. Daarnaast zijn van hem zijn zowel vele (kinder)boekillustraties, posters en leaflets bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / (kinder)boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van deze kunstenaar te krijgen. Hier één van de vele krantenillustraties / spotprenten waar hij ditmaal de Amsterdamse wethouder De Wilde stevig op de hak neemt.

Afmetingen 24.5 × 34.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Uitgever

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fiscaal gewichtheffen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.