Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Frans Landschap in Auvergne

Artikelnummer: CO 158.004

Elke keer weer – ook nog vandaag de dag – verbaast Otto de Kat iedereen met zijn treffende, uiterst sfeervolle aquarellen en olieverven van het Franse platteland. Ook nu weer. Maar anders dan de bijzondere sfeer van een locatie en het pittoreske karakter ervan exact in een aquarel of olieverf vast te leggen waagde hij zich steeds vaker aan experimenten. De Kat legde daarin niet alleen zijn beleving van de natuur quasi herkenbaar vast maar vooral ook de dynamiek ervan – zoals hij dat ervoer – op bijna fauvistische wijze. En ook dit gaat De Kat wonderwel goed af met een minimum aan kleurschakeringen.

 

Afmetingen 38 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Frans Landschap in Auvergne'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.