Kunstenaar:Damave, Poppe

Franse of Engelse? falaisekust

Artikelnummer: CO 567.007
Onderwerp:

Hoe lichtvoetig kan je schilderen? En tegelijkertijd robuust, want met een falaise kust valt niet te spotten en deze ziet er dan ook ongenaakbaar uit! Om desondanks de lieflijke sfeer de overhand te laten krijgen, heeft Damave in een hoekje van zijn aquarel een paar blauw bootjes geschilderd. Het geheel doet ons denken aan zowel Engelse kalkstenen kustformaties als Bretonse aanlandingsondiepten nabij granieten formaties.

Afmetingen 39 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Franse of Engelse? falaisekust'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.