Franse tuin

Artikelnummer: CO 239.003

Een hoogtepunt in de Caput Ovis-collectie, nu van het werk van jonkvrouw Jeanne Bieruma Oosting! Zowel haar eigen kijk op tuinen als het leentjebuur spelen bij haar beroemde Franse collegae maar toch vooral haar eigen kijk op de Franse tuincultuur zoals zij dat zich tijdens haar jarenlange verblijf in Frankrijk (Parijs) waarnam, is in dit werk onmiskenbaar terug te vinden. En daarnaast uiteraard herkenbaar vooral ook de schilderstijl (qua kleurkeuze) van Claude Monet. Maar het bijzondere aan dit schilderij is toch haar sprong ‘voorwaards’ in de richting van een meer losse penseelvoering zoals gebruikelijk bij onder andere Jan Sluijters Sr. maar dan typisch toch op z’n Bieruma Oostings’ ingevuld.

 

Afmetingen 105 × 85 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

, ,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Stroming

, ,

Vindplaats origineel

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Franse tuin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.