Frederik Hendrik als David voor ‘s-Hertogenbosch (Op Kunstb 1981)

Artikelnummer: CO 1525.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Jacob Gerritz. Cuyp genaamd Frederik Hendri als David voor ‘s-Hertogenbosch opgenomen in jaargang 1981 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Cuyp, Jacob Gerritz.

Jacob Gerritz. Cuyp [naamvarianten: Jacob Cuyp, Jacob Gerritz. Kuijp; Signeerde als Ætatis. .. / An.°.... / JG. cuyp. Fecit. (JG ineen)] werd in december 1594 in Dordrecht geboren en overleed daar ook in 1652. Cuyp was leerling bij Abraham Bloemaert en trad in 1617 tot het Sint-Lukasgilde in Dordrecht toe. Onder zijn eigen leerlingen telde hij later onder andere Ferdinant Bol, Rafaël Govertsz. Camphuysen, Aelbert Cuyp, Benjamin Gerritsz. Cuyp, Hendrik Dethier, Isaac van Duynen, Bastiaan Go...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cuyp, Jacob Gerritz..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Frederik Hendrik als David voor 's-Hertogenbosch (Op Kunstb 1981)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.