Kunstenaar:Bremmer, Rudolf

Frontaal staand naakt

Artikelnummer: CO 1249.004

Vele fraaie naakten ontstonden in Bremmers’ atelier. Of Rudolf Bremmer daarmee vooral actief was om zijn tekenvaardigheid op een hoger plan te brengen of meer omdat hij geen genoeg kon krijgen van de menselijke anatomie laat zich raden. We kunnen het hem niet meer vragen.
In dit geval was het waarschijnlijk slechts een oefening omdat zich op de keerzijde van het blad een ruwe schets van een stadsgezicht bevindt (als geheugensteuntje?) voor wellicht een meer serieus werkstuk.

Afmetingen 29.9 × 49 cm
Afwerking

behoeft restauratie

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, m.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bremmer, Rudolf

Rudolf Bremmer (monogrammeerde als RB, R.B. of R in spiegelbeeld) werd op 26 oktober 1900 in Den Haag geboren en overleed op 26 oktober 1993 in Laren Nh. Bremmer volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen (was dus autodidact). Wel volgde hij lessen bij Hendricus Petrus Bremmer en Jan Adam Zandleven. Als aquarellist, graficus, lithograaf, schilder, tekenaar en vervaardiger van houtsneden richtte hij zich vooral op dier- en figuurvoorstellingen, landschappen, marines, portretten, sta...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bremmer, Rudolf.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Frontaal staand naakt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.