Kunstenaar:Bauer, Marius

Fruitschaal met melkkan

Artikelnummer: p22 605.001

Een zeldzame olieverf / stilleven van deze uiterst begaafde kunstenaar. Ofschoon vooral bekend geworden door zijn altijd weer bijzondere en zeer boeiende etsen kon hij ook uitstekend met kwast en olieverf uit de voeten. Dit stilleven is er een voorbeeld van. Ook getuigt deze olieverf er van dat Marius Bauer er – een voor zijn tijd – zeer gedurfde manier van schilderen op na hield. Bijna nog gedurfder dan vele kunst(enaar)stromingen na hem (zoals Jan Altink en andere leden van de Groninger Ploeg maar ook representanten van onder andere de Bergense School. Kort en goed: Marius Bauer was niet alleen een zeer getalenteerd kunstenaar maar zeker ook een nieuwlichter voor zijn tijd(genoten).

Afmetingen 24 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Bauer, Marius

Marius Bauer (naamvariant: Marius Alexander Jacques Bauer; pseudoniem: Rusticus; monogram: MB) werd op 25 januari 1867 in Den Haag geboren en overleed op 18 juli 1932 in Amsterdam. Hij was getrouwd met de bekende Amsterdamse Joffer Jo Stumpff. Hij kreeg zijn opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag samen met onder andere Etiënne Bosch, Willem van Konijnenburg en M. van der Marel. Tevens was hij leerling bij Salomon van Witsen. Bauer werkte en woonde zeer internationaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bauer, Marius.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fruitschaal met melkkan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.