Kunstenaar:Stolk, Agnes van

Fruitschaal op tafel

Artikelnummer: CO 546.001

Als een stille kracht kan de kunstenares Agnes van Stolk zonder meer worden omschreven. Zij stond zelden vooraan en zeker niet als lid van het Teekengenootschap Pictura Dordrecht. Maar haar werk verdient meer dan alleen vooraan te staan of te hangen. Dit stilleven van haar straalt pure vakmanschap èn kunstenaarsgevoelens tegelijk uit. Zou je haar werk naast een vergelijkbaar stilleven van bijvoorbeeld Otto de Kat (een meer bekende Dordtse kunstenaar) hangen dan wordt het lastig om aan te geven welk voorstelling van welke kunstschilder(es) is.

Afmetingen 58 × 44 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Stolk, Agnes van

Agnes van Stolk (naamvariant: Agnes Johanna Elisabeth van Stolk; monogram AVS,  A v S) werd op 16 november 1898 in Hof van Delft (Delft) geboren en overleed op 19 juli 1980 in Wassenaar. Van Stolk volgde een kunstzinnige opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag. Daarnaast was zij leerling bij Berend Adrianus Bongers, Francis d' Erdely, Chris de Moor, Dirk Hidde Nijland en Johan Tielens. Als schilderes werkte ze in Delft, Rotterdam en Wassenaar. Zij was zowel schilder, aquarellist,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stolk, Agnes van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fruitschaal op tafel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.