Fruitstilleven

Artikelnummer: CO 744.001

Ofschoon Piet Wiegman vooral bekendheid verwierf door zijn linoleumsnedes mag zijn olieverfwerk zeker niet worden onderschat. Hier een meer dan geslaagd voorbeeld ervan, een half kubistisch en half nieuw figuratief stilleven. Een boeiend werk dat andere kubisten uit zijn tijd naar de kroon stak. Denk hierbij maar aan werk van kunstenaars als Leo Gestel, Sonia Delaunay, Fans Marc e.v.a..

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

Wiegman (1930), Piet

Piet Wiegman (naamvariant: Petrus Jacobus Maria Wiegman) werd op 25 juni 1930 in Heemstede geboren en overleed daar ook in 2008. Hij was een zoon van Jan Wiegman. Ofschoon officieel autodidact volgde hij wel enkele jaren olieverfschilderen bij Piet Kloes en volgde hij ook lessen van H.F. Boot. Piet Wiegman schilderde, tekende en etste zowel landschappen, figuurvoorstellingen, mensen, portretten als straatscènes maar waagde zich ook veelvuldig aan moderne - meer abstracte - vormen. Pi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman (1930), Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Fruitstilleven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.