Kunstenaar:Dijkwel, Theo

Ganzen en kip

Artikelnummer: p4 067.009
Onderwerp:

Theo Dijkwel had een zwak voor dieren en in het bijzonder voor vogel- en aapachtigen. Op veel van zijn werken zien we ze dan ook weer terug in allerlei combinaties en poses. Vaak meer dan levensecht getekend, geëtst, gelithografeerd of geschilderd. Het wekt in liefhebberskring van dit soort van werk verbazing dat hij zo weinig bekendheid geniet. Dit in tegenstelling tot kunstenaars als Theo van Hoytema. Wellicht komt het omdat de ene schilder al-dan-niet geforceerd de publiciteit verkoos om bekend te worden en niet te beroerd was om de commercie een hand te reiken terwijl anderen zich in alle bescheidenheid op hun ateliers terugtrokken.

Afmetingen 50.5 × 73.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Dijkwel, Theo

Mattheus Dijkwell (naamvarianten: Theo Dijkwel, Thijs Dijkwijl; signeerde ook wel met Dijkwell) werd op 15 juli 1881 in Dordrecht geboren en overleed op 31 januari 1952 in Den Haag. Dijkwel was leerling van Jean Delville en Herman Richir en later - toen hij in Londen in Engeland verkeerde - van Hughes. Hij volgde - voor zover bekend - verder geen professionele opleidingen. Hij was een zeer veelzijdige kunstenaar (lithograaf, schilder, tekenaar) die zich voor veel onderwerpen interesseer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijkwel, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ganzen en kip'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.