Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Gedekte tafel met koffie-, theeservies en diverse koppen en schotels in fel contrasterende kleuren

Artikelnummer: CO 158.023

Dit is één van de topwerken van de zeer begenadigde Dordtse schilder Otto de Kat. Een schilder, die zijn eigen weg zocht en zich nauwelijks door collegae liet beïnvloeden. De brutaliteit van zijn kleurgebruik zijn kenmerkend voor zijn werk en soms geeft Otto de Kat je het gevoel ‘waar heb ik dat meer gezien’.  De verklaring daarvoor is waarschijnlijk dat hij vooral een voorbeeld was voor zijn omgeving.

Afmetingen 90 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gedekte tafel met koffie-, theeservies en diverse koppen en schotels in fel contrasterende kleuren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.