Kunstenaar:Leeser, Titus

Gekromde vrouw (voorplat deel VI DE KUNST IN NOOD)

Artikelnummer: CO 860.003

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Titus Leeser bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel VI) van Titus Leeser: gekromde vrouw (voorplat deel VI).

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Leeser, Titus

Titus Leeser [naamvariant: Titus Gerhard Carl Leeser; monogrammeerde als TL (TL aaneen, ook te lezen als een H)] werd op 14 oktober 1903 in Keulen geboren en overleed op 3 mei 1996 in Zwolle. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Akademie der Bildende Künste in München (studeerde onder andere bij de schilder Angelo Jank). Later volgden Sonia d'Aulnis de Bourouill, Arie Cornelis van Wijngaarden en Joke Wolda lessen bij he...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leeser, Titus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gekromde vrouw (voorplat deel VI DE KUNST IN NOOD)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.