Gele en rode aster

Artikelnummer: CO 239.005

De veelzijdige kunstenares Bieruma Oosting waagde zich – met veel succes – met enige regelmaat aan het stilleven. Zoals ze ook in haar vele andere werk steeds weer haar liefde voor alles wat bloeit en boeit ruimschoots accentueerde, zijn ook haar stillevens doordesemd van de liefde voor de natuur. Haar ‘bijna’ plaatjes van bloemen doen in de verte denken aan de beroemde Engelse (orchideeën)aquarellist ‘Margaret Ursula Mee’. Essentiële aspecten van bloem en blad worden door haar in haar werk geaccentueerd.

Afmetingen 25 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

, ,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

,

Vindplaats origineel

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gele en rode aster'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.