Gele herfstasters

Artikelnummer: p1 231.045

Noltee schilderde – we schreven dit ook al bij andere werken – vele, vele stillevens in een onuitputtelijke variatie van bloemensoorten, vazen, achtergronden en grootten. Of het nu amaryllissen, anjers, zonnebloemen, asters of veldbloemen waren, elke individuele bloem kreeg een zeer eigen karakter van Noltee. Zelfs de potterieën en vazen kregen steeds weer een eigen accent qua kleur, lichtreflectie en vorm.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gele herfstasters'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.