Gele rozen in vaas

Artikelnummer: p13 260.001

Een zeldzaam fraai voorbeeld van een stilleven. Marie van Regteren Altena kan dan ook als een van baken voor dit soort werken worden beschouwd. Latere schilders – en zeker niet de minste – zijn verder gegaan op de weg die zij was ingeslagen. Wij noemen dit het ‘brutale’ schilderen. Als voorbeeld moge gelden het werk van Daan Mühlhaus. En niet alleen hij had het ‘brutale’ schilderen overgenomen, velen met hem.

Afmetingen 49.5 × 39.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Stroming

Regteren Altena, M.E. van

Marie van Regteren Altena (naamvarianten: Maria van Altena, Marie van Regteren Altena, Marie Engelina van Regteren Altena; monogrammeert als MEVRA en ME v RA) werd op 28 december 1868 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 6 juli 1958. Zij was de zuster van Marinus van Regteren Altena en van J.H. van Regteren Altena. Zijn volgde bij Derkinderen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam een opleiding. Daarnaast is zij leerling geweest bij August Allebé, Nicolas Bastert, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Regteren Altena, M.E. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gele rozen in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.