Gesprek van drie mannen

Artikelnummer: p16 585.001
Onderwerpen: ,

Er is hier vermoedelijk sprake van een voorontwerp voor (een onderdeel?) van een later schilderij van Breitner. Helaas is ons niet bekend in welk schilderij van Breitner deze discussiegroep moet worden gezocht. Zoals zoveel kunstenaars was ook Breitner naast creatief kunstenaar zeker ook een vakman met trots die weinig aan het toeval wilde overlaten. Bijzonder is aan deze tekening dat met zo weinig potloodlijnen Breitner in staat was om zoveel informatie vast te leggen. Volslagen duidelijk is het welk van de geschetste personen wat aan wie wil uitleggen / toelichten en wie slechts toehoorder is.

Afmetingen 26.5 × 21.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Breitner, George Hendrik

George Hendrik Breitner (voorkeurnaam: George Hendrik Breitner; signeerde vaak 'G.H. Breitner') werd op 12 september 1857 in Rotterdam geboren en overleed in Amsterdam  op 5 juni 1923. reitner schilderde mee aan het Panorama Mesdag. Breitner volgde opleidingen aan de Tekenacademie in Den Haag, aan de Akademie van Beeldende Kunsten eveneens in Den Haag, aan de Polytechnische School in Delft, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Breitner, George Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gesprek van drie mannen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.