Getuigde schouw

Artikelnummer: CO 263.008
Onderwerpen: ,

Het wekt weinig verbazing dat Reus zo veel en vaak (Zeeuwse) schouwen tekende en aquarelleerde, wetende dat hij een belangrijk deel van zijn kunstenaarsactiviteiten aan de oevers van de Oosterschelde in Bergen op Zoom sleet. De weidsheid van het water en de primitieve kracht die de schouw uitstraalt, waren voor hem een bijna oneindige inspiratiebron (zie ook de andere werken van Reus in onze collectie (CO 263.007 en .009).

Afmetingen 21 × 12 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Reus, Marinus Pieter

Rinus Reus (naamvarianten: Marinus Reus, Marinus Pieter Reus) werd op 4 augustus 1865 in Dordrecht geboren en overleed op 17 april 1938 in Bergen op Zoom. Rinus volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding maar kreeg destijds wel les van Roland Larij (ook een Picturalid). Reus was naast schilder ook verdienstelijk tekenaar en aquarellist. Zijn onderwerpen waren zeer divers: genrestukken, portretten, stillevens, stadsgezichten, (rivier)-landschappen en figuurvoorstellingen. Je zou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reus, Marinus Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Getuigde schouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.