Kunstenaar:Veth, Cornelis

Gezelligheid en ongezelligheid in de schilderkunst

Artikelnummer: CO 483.017
Onderwerpen: ,

De kunstenaar Cornelis Veth was een meer dan veelzijdige man. Niet alleen was hij een begenadigd tekenaar maar daarnaast ook dichter, illustrator, kunstcriticus en ‘onderzoeker’. Hij was oomzegger tegen de beroemde Prof. Jan Veth en had kennelijk veel DNA met hem gemeen. Met deze publicatie over “Gezelligheid en ongezelligheid in de Nederlandsche en Vlaamsche schilderkunst” laat Veth wederom zien dat hij een zeer begenadigde publicist was.

Tientallen reproducties op meerdere gebieden.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezelligheid en ongezelligheid in de schilderkunst'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.