Kunstenaar:Heynsius, Kees

Gezicht op Dambach

Artikelnummer: p26 724.001

Kees Heynsius was op zeer vele plaatsen in Europa actief als kunstenaar. Was het niet voor studie dan wel voor eigen genoegen. Palet, penseel, tekenpen gebruikte hij min-of-meer als een soort van fototoestel avant-la-lettre om alles wat hij zag vast te leggen. Deze eenvoudige voorstelling van het dorp Dambach zoals hij dat voor zijn ogen zag ontrollen is zo’n voorbeeld. Niets te veel maar zeker niets te weinig legde hij ervan vast in weinig lijnen en streken waterverf. Bijna minimaal.

Afmetingen 33 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Heynsius, Kees

Kees Heynsius (naamvarianten: Kees Heijnsius, Cornelis Heynsius, Cornelis Everhardus Heynsius; signeerde als Kees Heynsius) werd op 29 april 1890 in Schoonhoven geboren en overleed op 15 of 18 juni 1981 Amsterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zich verder tot schilder als autodidact. Hij was onder andere leerling bij Willem Adrianus Grondhout, Jeanne Marie Heynsius (hij was tevens neef en pleegkind van hem) en Wijnand...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heynsius, Kees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Dambach'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.