Kunstenaar:Voskuijl, Henk

Gezicht op Dordrecht vanuit Zwijndrecht

Artikelnummer: p7 331.001

Een prachtige litho van de Grote kerk van Dordrecht (op de achtergrond) met direct zicht op de dynamiek van de Buiten Walevest zoals die ooit zou moeten zijn geweest (eerste helft 20ste eeuw). Op deze litho is goed te zien hoe immens massief de Dordste dom feitelijk is. Er wordt wel gefluisterd dat het destijds de bedoeling was de Dordtse dom qua grootte en hoogte die van Utrecht te doen overtreffen. Maar helaas maakten de ‘constructeurs’ destijds een ‘rekenfout’ en moest vanwege verzakkingen de bouw van de kerktoren bij de tweede trans worden stopgezet.

Afmetingen 35 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Voskuijl, Henk

Henk Voskuijl (naamvarianten: Hendrik Voskuijl, Henk Voskuijl, Hendrik Voskuyl; monogrammeerde als H.V./'39 en H V) werd op 10 april 1893 in Dordrecht geboren en overleed op 9 maart 1980 in Den Haag. Hij was leerling van Gerrit Burger en zal later ongetwijfeld ook veel kennis aan zijn zoon Gijs(bert) Voskuijl, die ook graficus, tekenaar en daarnaast beeldhouwer was, hebben overgedragen. Hij was zelf docent middelbaar onderwijs (HBS in Dordrecht?) en docent aan Academie voor Beeldende Kunst...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Voskuijl, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Dordrecht vanuit Zwijndrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.