Gezicht op Grote Kerk Dordrecht vanaf de Nieuwe Haven

Artikelnummer: CO 284.001

Hier mogelijk een olieverf van de 19de eeuwse Adrianus Schotel (mogelijk één van de genendragers van vele, latere succesvolle kunstschilders uit het geslacht ‘Schotel’ waaronder de bekendste ‘A.P. Schotel’) van de Nieuwe Haven met op de achtergrond de Dordtse Grote Kerk. Duidelijk is op dit doek te zien dat Adrianus een amateur was. Desondanks een belangrijk doek. Maar er was ook nog een Adrianus Schotel – auteur onder andere van de boekjes ‘De Huisschilder’ en ‘Oude gebouwen in Dordrecht’  en een boek over de etser Johannes Post – die in de tweede helft van de 19de eeuw is geboren en mogelijk de schilder was van dit werk was en niet de Adriaan van bijna een eeuw eerder. Dus wie het weet, mag het zeggen.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Schotel, Adrianus

Adrianus Schotel (voorkeurnaam Adrianus Schotel) was de zoon van Gillis Schotel en werd op 11 november 1791 in Dordrecht geboren waar hij ook op 7 augustus 1833 overleed. Adrianus Schotel volgde lessen bij de Rotterdamse kunstschilder Hendrik van den Helm. Tijdens zijn werkzame periode als amateurschilder (hij was feitelijk van beroep metselaar) schilderde hij vooral genrevoorstellingen. Adrianus was lid van het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schotel, Adrianus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Grote Kerk Dordrecht vanaf de Nieuwe Haven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.