Kunstenaar:Veldheer, Jaap

Gezicht op Noord-nederlandse stad

Artikelnummer: CO 419.004

Jaap Veldheer had kennelijk iets met Noord-Nederland en niet alleen met de Zuiderzee (zie ook CO 419.001) of wellicht meer nog met Nederland zoals het ooit was of zoals Jaap dit wilde zien. Mogelijk is dit de haven van Alkmaar of wellicht de binnenhaven van Zwolle, wij kunnen dit beeld niet goed plaatsen. Het is in ieder geval en zeer fraaie ets. Ingetogen en toch rijk aan details. Vermoedelijk is deze voorstelling te dateren rond 1900.

Afmetingen 28 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Veldheer, Jaap

Jaap Veldheer (naamvariant: Jacobus Gerardus Veldheer, signeerde soms als Jaap V.; monogrammeerde als: JGV, JV,  J.C.V. en J.V.) werd op 4 juni 1866 in Haarlem geboren en overleed op 18 oktober 1954 in Blaricum. Jaap Veldheer volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zelf werd hij later leraar van onder andere Jan Abraham Bakker, Teun Bakker, Jan Cornelis Bander, Frans Bosen, Rie Cramer, Ger Gerrits, Anna van Harinxma Thoe Slooten, Johan van Hell, Jacoba Theod...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veldheer, Jaap.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Noord-nederlandse stad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.