Kunstenaar:Helder, Wim

Gezicht op Thorn

Artikelnummer: p20 523.001

Interessant in dit werk is de vergelijkbare opbouw als veel werk van een ander Picturalid: Toon Winkel (zie ook CO 017.001). Beide zochten kennelijk naar een geheel eigen stijl. Een stijl los van het kubische en los van het impressionisme. Terwijl Toon Winkel in zijn zoektocht nog wat verder ging met experimenteren, zien we bij Helder toch nog een sterkere hang naar herkenbaarheid. Het is overigens niet verrassend dat hij het kleine fotogenieke Limburgse stadje Thorn uitkoos voor zijn experiment. Een ander Picturalid streek in de tijd van Helder ook in Thorn neer om er een tijdlang  te wonen en te werken (Cor Noltee).

Afmetingen 48 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

Helder, Wim

Wim Helder (Naamvariant: Johan Wilhelm Helder) werd op 7 augustus 1892 in Den Haag geboren en overleed op 6 augustus 1966 in Hattem. Wim volgde een valktechnische opleiding aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht. Later werd hij zelf leraar van Hendrik Bunt, Dick Hageman, Huguette ter Mors en Baukje Zijlstra. Helder werkt zowel in Amsterdam,  Den Haag,  Parijs, Utrecht, Geleen, Middelburg (Zeeland), Apeldoorn en Dordrecht. Wim Helder schilderde en tekende voornamelijk figuurvoorstellingen, l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Helder, Wim.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Thorn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.